Salt och sött gifter sig finfint i munnen. Jordnötssmör i bakverk är fantastiskt, både för smak och konsistens! En perfekt liten ge bort present i påsk!
Ca 30 st
350g mörk choklad
1 dl jordnötssmör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
3 msk mjölk
Dekorering, strössel eller kulor
1. Smält all choklad över vattenbad.
2. Droppa ner 1/2 tsk smält choklad i 30 ischokladformar och smeta ut så det täcker hela insidan på formarna. Ställ in i kylen att stelna 15 min. Upprepa en gång till, stelna.
3. Blanda jordnötssmör med florsocker, vaniljextrakt och mjölk till en smidig massa. Känns den för hård så tillsätt mer mjölk.
4. Fyll en sprits med massan och fördela i alla formar. Spar en liten bit upp till kanten, ca 3 mm. Jämna till ytan på fyllningen så den blir plan.
5. Täck fyllningen med resten av den smälta chokladen. Dekorera som du känner för. Stelna i kylen. Tag försiktigt ur dom ur formarna utan att kanterna går sönder. Klart!