Kombon lakrits och choklad är överlägsen, sååå gott! Kladdkakor, världens bästa bakverk. Kolla in det här receptet! Perfekt att baka idag, det är ju Lakritsdagen idag, visste ni det?
150g smör
3 ägg
3 dl strösocker
3 tsk lakritspulver
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
Ganache:
1 dl grädde
1/2 tsk lakritspulver
100g mörk choklad.
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i äggsmeten. Rör om med stora luftiga tag och tillsätt sen smöret.
4. Smörj en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda ca 25-30 min i 175 grader. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Ställ att svalna 15 min på bänken och ställ sen in den i kylen några timmar så den sätter sig och blir riiiiiiiktigt kladdig. Precis som en kladdkaka ska vara!
5. Ganachen:
Finhacka chokladen. Koka upp grädden med lakritspulvret. Häll den varma grädden över chokladen och rör till en jämn fin sås. Häll över den avsvalnade kladdisen!
P.s för att göra den glutenfri, byt ut mjölet mot 2.5 dl glutenfri mix och förläng ugnstiden med 10 min.