Jag köper allt mer ekologiskt. Så mycket jag bara kan och får tag i. Jag synar innehållsförteckningar och vänder och vrider på förpackningarna. Förr i tiden så stenades man på öppet torg om man ljög om innehållet i livsmedel. Idag, 2014, är det dolt skit i sååååå mycket mat. Det mesta man stoppar i korgen faktiskt och ingen står till svars för konsekvenserna. Jag har till och med varit en liten moraltant och mailat olika producenter och ifrågasatt. Tex Estrella och OLW, varför tillsätter dom fortfarande glutamat i sina produkter….Semper, varför är inga av deras barnprodukter, såsom gröt och välling, ekologiska fast tex havre är bland det mest besprutade som finns. Jag tycker att man ska ifrågasätta som konsument. Ifrågasätta och göra klart att man är medveten om vad man stoppar i sin kropp. För vi blir lurade heeela tiden. Allt för att priser ska pressas. ”Dom säljer fläskfile för 29:- kg i veckan, där och där!” Åh, fyyy faaaaan, då skiter jag hellre i att äta köttet och smular Fetaost över maten istället…typ.
Många kommer till mig och ifrågasätter hur jag, som träningsmänniska och hälso”freak” kan baka med så mycket socker och fett. Då svarar jag att om jag nån gång ska njuta av att äta nåt sött så vill jag veta vad det innehåller. Det är 7 ingredienser i mina kanelbullar…det är 34 i Pågens gifflar… Jag vill inspirera folk att att baka hemma, för att det är mysigt, gott, socialt och framförallt äkta!
Jag såg den här filmen på Facebook idag. himla bra och tänkvärd, kolla in!
Naturskyddsföreningen o-ekologiskt
Imorgon kommer jag visa hur man lyckas med sin tårtbotten, steg för steg! Baka hellre din egna och skippa den färdigköpta…För vad är det i den färdigköpta som gör att den håller sig saftig och fin i 3 månader på köksbänken…min är dålig efter 3 dagar…
Bageriamylaset kvarnarna tillsätter i mjölet lär visst vara det som gör pizzabagarna allergiska mot mjöl, inte mjölet i sig. Amylas tillverkas med hjälp av mögelsvamp eller genom bakterier som gör jobbet. Vad annat de tillverkar samtidigt med amylaset kan man ju sedan fråga sig.
Om jag fick välja så skulle jag hellre vilja ha den bakterietillverkade varianten i mjölet än den andra som fås från mögelsvamp. Eller själv tillsätta amylaset efter behag beroende på hur mycket enzym jag vill ha i degen. Eller ej.
Visst är det sjukt Bosse!
jag har också hört det där, suck…undrar vart gränsen går. Cancer, Altzheimers, diabetes, reumatism mm ökar och ökar. jag är helt säker på att det beror på allt skit vi stoppar i ansiktet!
Kram till dig!
Word!
Jag gör likadant i affären, kollar allt! Jag äter ju alltid flingor/musli/granola på morgonen,och nej, jag står inte och gör den hela tiden, men ibland! Så jag köper och det är såååå mycket socker i allt! De jag hittat som är bäst för mig är Pauluns granola med dadlar och hasselnötter mumma! 5,5g sockerarter istället för 20+ som det är i de flesta andra. Vanliga trista Corn Flakes har 8g sockerarter per 100g… Mindre dolt socker tack!
Puss påre härligheten!
Härligt BlueberryMan!
Jag tycker fasen att det är himla konstigt att vi inte får lära oss mer sånt här i plugget! Pauluns produkter är fantastiska!
Kraaaaam!!!