Chokladbollar. Enkelt, snabbt, gooooott!!! Kidsen leker för fullt på gatan och jag tänkte överraska dom med lite chokladbollar idag. Såg en burk med jordnötssmör i kylen och tänkte att det borde bli gott och det var supersmarrigt!
Så släng ihop lite snabbt i köket idag och njut av dom i vårsolen!
Ca 20 stora eller 30 mindre
6 dl havregryn
200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 msk jordnötssmör
2 msk mjölk
1. Blanda ihop allting till en härlig gegga, jämnt och fint.
2. Forma bollar och rulla i kokos.
3. Kyl 30 min i kylen. Ät!
(Om du vill göra mer klassiska chokladbollar, utan jordnötssmör, så tillsätt en tesked salt och en matsked starkt kaffe till smeten, gottgottigottgott!)
Här är ett jordnötssmör utan skrot i! Superbra! Bara rostade jordnötter och havssalt, inget annat! Me like!
Tips!
Jag brukar hälla kokosflingorna (eller nötterna, pärlsocker, fröna, strösslet) ett glas och skaka chokladbollarna en och en däri! Snabbt, noll kladd, jämnt lager kokos som fastnar på bollarna.
Gjorde dessa idag. Riktigt goda! Gillade att de inte var så söta som chokladbollar annars kan vara.
Var köper du det jordnötssmöret?
Vår Ica butik har det, det borde finnas i de flesta välsorterade matbutiker.
/Maria