Passionsfrukt…slurp säger jag. Såååå gott!
Jag har fått ett uppdrag att ta fram en midsommartårta som ska fotas imorgon. Jag tänker klassiskt med en touch av lite nytt. Jag vill iallafall ha en vit tårta med jordgubbar på midsommar. Lite heligt faktiskt och jag tror inte jag är ensam. Receptet på tårtan kommer att dröja tills midsommar närmar sig, men curden i kan jag sukta er med här och nu!
En burk
6 passionsfrukter
1 dl strösocker
50g smör
1 lime
1 msk maizena
2 äggulor
1 ägg
1. Dela frukterna och gröp ur allt fruktkött med kärnor ner i en kastrull.
Tillsätt socker och smör och sjud några minuter. Sila allt genom att pressa kärnorna hårt med baksidan av en sked mot en sil en stund. Häll den silade curden tillbaks i kastrullen och värm på igen.
2. Pressa saften ut limen i ett glas och rör i maizenan så den blir klumpfri. Rör ner i curden.
3. Vispa ihop ägget med äggulorna lite snabbt och rör ner i curden. Fortsätt sjuda och rör hela tiden tills den har en tjock härlig konsistens. Låt svalna och bevara i en burk med tätt lock.
Curden håller endast några få dagar eftersom den innehåller äggula.
Använd som tårtfyllning, smaksätt en smörkräm eller byt ut mot hallonen i hallongrottor. Rocka loss!
Helt otroligt vilken god curd. Använde den som fyllning i vaniljmuffins tillsammans med citronfrosting. Den smakar ju precis som Solero (den gula). Tack för receptet 🙂
Hej!
Lite dum fråga men går det att ha kvar kärnorna?:)
tkr om de svarta prickarna som blir mot det gula 🙂
Jag sparar alltid några utav kärnorna för att det blir fin effekt 🙂
Håller den i två dagar? Tror du.
Absolut! Inga problem!
Jag tänkte göra något liknande till en bröllopstårta i sommar! Vet du om den går att frysa in?
Hej Amanda!
Njaaa, jag skulle inte frysa in den. Tror den blir grynig och konstig då. Men gör den nån vecka innan, det går bra!
Lycka till med tårtan!
Hej! Är curden syrlig eller söt?
Tänkte använda den mellan en kladdkaka och en italiensk maräng.