Älska att baka

Dagens baktips!

20140315-140612.jpg
Innan du penslar dina bullar, paj eller kakor så släng i en nypa salt och en skvätt vatten innan du vispar ägget. Saltet löser upp alla små sladdar och ojämnheter i ägget och det blir mycket lättare att pensla!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Hihi, skulle läst detta tidigare eftersom jag bakat kanelbullar idag. Men tackar ödmjukast för tipset o hoppas jag kommer ihåg det till nästa gång. Låter jättebra för det var faktiskt lite irriterande att pensla idag. Men så var jag trötter också.

    Hur som helst är supernöjd med min Kitchen Aid. Den är kanon helt enkelt. Så tack igen för tipset om den med.

    Ha det bäst!

    1. Carro

      Hehe, ja, det där jädra slabbandet med pensling är ju härlig att undvika!
      Jag var såååå nära att beställa en Kitchen Aid PRO idag men ångrade mig i sista sekund för jag ska avvakta och kolla om det kommer in nån härlig färg snart.

      1. Lina

        Åhhh var det så nära?! Härliga du. Du förtjänar att få en i precis den färgen du vill ha. Annars får du göra som den hade gjort som jag länkade till för länge sedan. Lägger in länken igen här nu ifall du missade det.

        http://notesofsincerity.blogspot.se/2014/03/march-goodies.html

        Idén går ju att konvertera till nåt flashigt i turkos o rosa t ex. Typ cupcakes eller nåt kanske? Bara en idé.

        Ha det bäst!

  2. Carina

    Hej!

    Vatten tar jag alltid…men salt har jag inte testat. Måste prova!

    Tack för en supermysig blogg men härliga tips!

    Carina

    1. Carro

      Tack snälla!
      Vad kul att du gillar bloggen, även om den fortfarande är under konstruktion!
      Testa att salta lite också, bara en liten nypa så ska du se att ägget blir följsamt och lätt att pensla!

      Hör av dig om du har några frågor eller bra tips!

      Kram!

Comments are closed.