Älska att baka

Våfflor

Nu har jag tagit fram ett recept som ger tjocka, rejäla, frasiga våfflor, gött! Precis så som jag tycker dom ska va! Njut i dag, Våffeldag som det är!
20140324-212439.jpg

Ca 8 st

4 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1 tsk bakpulver
3 ägg
50g smör, smält
3.5 dl mjölk

1. Blanda vetemjöl, salt, socker och bakpulver.

2. Vispa ihop ägg, smör och mjölk.

3. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och vispa så smeten blir jämn och fin. Låt stå i kylen 15 min så den sväller lite.

4. Hetta upp våffeljärnet ordentligt och smöra lite lätt. Grädda till en gyllenbrun härlig våffla!

Jag serverar våfflorna med en klick Kesella utrört med en nypa vaniljpulver och lite skivad banan, kiwi och granatäppelkärnor.;

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.