Om man älskar choklad och inte kan få för mycket choklad. Då jädrar i min lådda ska man baka denna himmelska pjäs! Mäktig, saftig, ljuvlig fyllning, många lager, hahaha! Myyyyyyyyys!!!
Botten:
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 tsk vaniljpulver
2 msk nescafepulver
2.5 dl gammaldags mjölk
1 dl neutral olja
2 ägg
2.5 dl kokande vatten
Fyllning och spackel:
350g rumsvarmt smör
2.5 dl kakao
12 dl florsocker
1.5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1 msk nescafepulver
1. Blanda ihop vetemjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt, vaniljpulver och mortlat nescafepulver.
2. Tillsätt mjölk, olja och ägg. Vispa på högsta effekt tills allt gått ihop.
3. Koka upp vattnet och tillsätt försiktigt under lugn vispning. Öka successivt farten och avsluta med att vispa på högsta effekt i 1 min så det kommer in luft i smeten.
4. Fyll två smorda formar med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten på formarna. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 min i 180 grader. Stick ner en tandpetare och känn att den inte är kladdig, då återstår lite mer gräddning.
Låt dom svalna något i formarna innan du tar ut dom för att svalna helt under handdukar.
5. Fyllning och spackel:
Rör smöret mjukt och sikta ner kakao, florsocker, vaniljsocker och mortlad nescafepulver. Blanda. Tillsätt mjölken och vispa fluffigt.
6. Dela varje botten i 2 lager. Bred på fyllning på varje botten och lägg dom på varandra. Spackla eller spritsa tårtan med resterande fyllning!
Jag bakade denna idag och JÖSSES vilken GOD!!! Har nog aldrig ätit en så god tårta i mitt liv… Tack så mycket för recept och inspiration
Hej. Tänkte baka denna tårta i helgen, men blev lite fundersam ska det verkligen vara 12 dl florsocker? Mvh Janice
Ser hur läcker ut som helst. Hur många grader har du på ugnen?