Det var dax att testa min nya pajform och idag när jag hade hämtat kidsen så rockade vi loss. Melwin bestämde att det var hallon vi skulle ha i. Bra bra!
Pajskal:
125g rumstempererat smör
1 äggula
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 tsk salt
Fyllning:
300g hallon
1 dl socker
1/2 msk vaniljsocker
1 ägg
1dl Kesella
1. Nyp ihop alla ingredienser till degen snabbt så att den precis går ihop. Kyl i en påse i 20 min.
2. Kavla ut degen ca 3 mm tunn och klä en pajform med löstagbar botten (eller fast) Nagga botten med en gaffel och ställ sen in hela formen i frysen ca 15 min.
3. Gör fyllningen.Mosa hallonen och mixa dom fint med en stavmixer. Blanda i alla övriga ingredienser och vispa så att smeten ser jämn och fin ut.
4. Klipp till ett bakplåtspapper som täcker pajbottnen och går upp på sidorna. Fyll hela skalet med gröna ärtor. Grädda i 10 min i 180 grader.
5. Häll av alla ärtor och tag bort bakplåtspappret och grädda ytterligare 10 min så att bottnen blir helt genomgräddad.
6. Pensla insidan på skalet med uppvispat ägg så att det blir en fuktbarriär mot fyllningen.
7. Häll i fyllningen. Grädda ca 30 min.
Njut lite avsvalnad med en klick grädde med rivet limeskal i!