Älska att baka

Ananasen

3 små pajer

Mördeg:

3 dl vetemjöl

150g smör

1 dl florsocker

1 äggula

1 tsk salt

Ananasfyllning:

1 ägg

1 dl crème fraiche

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

400g avrunna ananasringar

Garnering:

2 dl grädde

Gör så här

1. Ugn 175 grader.

2. Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.Klä 3 små tartelettformar och grädda pajskalen i 10 min.

Om du gör en stor paj så klä degen med bakplåtspapper så det går upp på kanterna. Fyll hela skalet med gula ärtor och förgrädda halva tiden med papper och ärtor. Tag bort och förgrädda lite till så botten blir färdig.
3. Finstilta ananasringarna tvärs över fibrerna och mixa fint med stavmixer. Rör ihop alla övriga ingredienser till fyllningen och fyll de förgäddade pajskalen.
4. Grädda 35 min. Låt svalna.

5. Garnera dina ananastarteletter med vispad grädde.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.