3 små pajer
Mördeg:
3 dl vetemjöl
150g smör
1 dl florsocker
1 äggula
1 tsk salt
Ananasfyllning:
1 ägg
1 dl crème fraiche
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
400g avrunna ananasringar
Garnering:
2 dl grädde
Gör så här
1. Ugn 175 grader.
2. Hacka samman alla ingredienser till en smidig deg.Klä 3 små tartelettformar och grädda pajskalen i 10 min.
Om du gör en stor paj så klä degen med bakplåtspapper så det går upp på kanterna. Fyll hela skalet med gula ärtor och förgrädda halva tiden med papper och ärtor. Tag bort och förgrädda lite till så botten blir färdig.
3. Finstilta ananasringarna tvärs över fibrerna och mixa fint med stavmixer. Rör ihop alla övriga ingredienser till fyllningen och fyll de förgäddade pajskalen.
4. Grädda 35 min. Låt svalna.
5. Garnera dina ananastarteletter med vispad grädde.