Elsies päron

Saffransskorpor

 

 

IMG_7525

Hej snö!

Lycka när det drar in en Snöstorm och man inte har annat på agendan än att tända ljus, koka knäck, lyssna på bra musik, pynta och mysa ikapp med Ernst julprogram på TV.

Det är inte klokt vad fint det är med jul, vinter, mörker, tända ljus och allt gott. I alla fall så här precis just nu. Sen hade det räckt med den här månaden, kan skippa den där resterande mörka perioden.

Men här och nu kör vi mysbonansa, och då är det bra att fylla på med fikabröd. Skorpor har vi nästan alltid i skåpen, så enkla att göra, att variera, står sig länge och är goda.

Skorpor var även något vi alltid hade i det kaféet jag drev förr i tiden. Då kunde vi göra dem riktigt små, kalla dem Biscotti och sälja dem dyrt eller göra dem tre gånger större, kalla dem Mandelskorpor och sälja billigare. Fjanterier. Vi gjorde faktisk det sistnämnda.

Saffransskorpor, ca 25st

 • 100g smör
 • 1 g saffran
 • 2 ägg
 • 1.5 dl strösocker
 • 5 dl vetemjöl
 • 1.5 tsk bakpulver
 • 1.5 dl sötmandel

1. Sätt ugnen på 175grader. Smält smöret tillsammans med saffran. Häll över i en bunke. Rör i äggen. Blanda alla torra ingredienser och vänd i smeten.

2. forma till 3 längder och grädda mitt i ugnen ca 25min. ta ut plåten och sänk till 125grader. skär längderna i cm tjocka skivor. lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp.

3. Torka skorporna i mitten av ugnen ca 15min.

 

Här hittar ni fler  Mandelskorpor och även några Citron & Vaniljskorpor.

Vi hade med detta i Metro igår, och det är Michael Krantz som har fotat (översta bilden) och jag som har lagat. Jag gillar den här bilden så mycket, inte för skorpornas skull utan för den urtjusiga Kaffekoppen med fat. Det är Arabia Abloy, och det jag numera alltid söker när jag är på loppis. Tror den även finns i röd/vinröd. Så fin!

Saffransskorpa

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Martina

  Arabia koppen med fat du har är kanon fin! Jag har 9st par blåa, röda och grå! Får man fråga vad dem kostade på loppis? Är bara nyfiken! Kanon mysig blogg för övrigt!

 2. Linda

  Hej Kristin, tack tack tack för detta goda recept. Jag var tvungen att testa bums igår och jag tog pecannötter i, jättegott. Tack för en mysig blogg, underbara recept osv. Det är första gången jag kommenterar, har läst din blogg i flera år, bättre sent än aldrig