Elsies päron

Månadens mamablogg april -2011

Kristin och Patrik är paret som står bakom Elsies päron, bloggen som får det att vattnas i munnen på mama-redaktionen. Här trängs recept på kakor med långkok och surdegsbak.

ELSIES PÄRON

Namn: Kristin & Patrik Johansson
Ålder: 32 och 32
Bor: I ett gårdshus i Linné, Göteborg
Familj: Elsie Johansson, 2 år till sommaren
Favoritmat: Det varierar hela tiden. Högrev och surdegsbak har det varit mycket av den senaste tiden.
Bloggadress: blogg.mama.nu/elsiesparon/

Hej Elsies päron! Vad handlar er blogg om?
– Vår blogg handlar om vårt liv, och det är fyllt med mycket mat, bak, familj, träning, jobb, vänner och pusslandet för att få alla de delarna att hålla sams, säger Kristin.

Varför valde ni att starta bloggen just på blogg.mama.nu?
– Det var vår finfina vän Cecilia Blankens som faktiskt har tjatat på oss. Hon är otroligt duktig på att peppa, och en av hennes många bra egenskapen är att hon ger ärliga råd, hon säger inte bara det man vill höra. I ärlighetens namn så hade/har vi nog lite dålig koll på bloggvärlden, men tyckte ändå att bloggandet på mama kändes både ärligt och hjärtligt.

Hur skulle ni beskriva er filosofi kring mat?
Jag tror att vår styrka ligger i att det blandas friskt från olika filosofier. Patrik är kock, jag kostekonom. Träning och hälsa är viktigt, liksom att njuta och unna sig. Sen är vi måna om att skapa en skön vardag lika mycket som en schysst fest, och naturligtvis har småbarn satt sin prägel på det hela. Mat skall inte vara krångligt och korrekt, det skall snarare förgylla än att vara en börda.

Hur lång tid kan ni tänka er att lägga ned på att fixa middagen en vardag respektive helgdag?
– Vi kan nog hålla på med projekt hur länge som helst ena dagen, och nästa dag lägger vi knappt ner någon tid alls. Energi, humör och Elsie styr mycket, men vi är nog ganska bra på att ha reserverlösningar. I frysen trängs chili con carne, gulasch, linssoppa och sen har vi alldeles för många hämtmatställen runt oss.

Vad finns alltid i ert kylskåp?
– Mjölk, keso, messmör, sambal oelek och surdeg.

Om ni ska fira något, vad äter ni helst då?
– Färska skaldjur. Så enkelt och man har en lång, pillig, middag tillsammans med gott vin.

Vilken är bästa vardagsrätten?
– Det vi äter mest av är nog faktiskt långkoksgrytor. Lite otippat som vardagsmat, men med planering funkar det faktiskt och blir snarare väldigt lite jobb med det.

Vad är det bästa med att blogga?
– Eftersom det är en ny upplevelse så tycker jag det mesta är kul, men att få dela med sig och naturligtvis all feedback man får. Jag blir verkligen jätteglad av alla kommentarer. Sen är det roligt att vi alla är delaktiga, även om det är jag som skriver.

Vilka är era favoritbloggar?
Cecilia Blankens och Jojje Karlsson på Runners world.

Vad önskar ni er mest just nu?
– Sömn, sömn och större kyl & frys.