Elsies päron

Kardemummaskorpor

Kalasförberedelser, och det känns som att vi ända sedan vi bjöd in till det här kalaset har haft som en mantra i bakhuvudet, inte balla ur nu, inte försöka sig på massa konstigheter, inte ta vatten över huvudet, inte tro att vi ska hinna med allt, inte, inte, inte.

Än så länge går det ganska bra, håller oss i skinnet. Kanske är det den där lilla mopsen som hänger i mitt ben som påminner mig hela tiden, hon som snart fyller år. Men jag får väl återkomma natten till lördag och se hur många ofärdiga projket vi har på gång då.

Hålla sig till säkra kort, är ett oxå ett bra kalastips. Något vi alla är dåliga på. Fast den här gången har det i alla fall börjat säkert. Antagligen det enklaste, säkraste receptet jag har, skorpor.

Mandelskorpor med kardemumma (kan smaksättas med nästan vad som helst)

Ca 1 plåt

  • 6 vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2-3 dl hackade mandlar
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk smaksättning ( kardemumma,vanilj, citron, choklad, lime, lakrits, godis, chili, …Go nuts!)
  • 150 g smör
  1. Hacka mandel grovt.
  2. Blanda alla torra ingredienserna
  3. Värm smöret och blanda samman allt
  4. Forma till långa korvar med mjöliga händer, är smeten/degen för kladdig så tillsätt mer mjöl.
  5. Baka i 180° tills de fått färg, ca 8-10 min.
  6. Ta ut dem och skär dem försiktigt i sneda bitar. Ca 3 cm breda.
  7. Stäng av ugnen och sära lite på skorporna och låt dem stå i eftervärme tills de är torra. Gärna över natten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.