Börjar bakifrån med gårdagens dessert med citrontema, Grillade persikor med honung, rosmarin & citron. Serverades med vaniljglass, citron & lakritsglass och Citronkolakakorna med lakrits & choklad. Persikor och nektariner är bra just nu, dock kan de vara ganska dyra i affären så gå till grönsakshandlare som oftast ligger bättre i pris.
Grillade persikor med honung, rosmarin & citron
- 4 stora persikor
- ca ½ dl flytande honung
- några rosmarinkvistar
- citronzest
- Dela persikorna och kärna u dem.
- Grilla dem på en het panna.
- Lägg dem i en ugnsfastform med snittytan uppåt. Strö över rosmarin och citronzest. (strunta i citronen om man inte är sugen på det, det blir lagom sötma ändå) Baka i 200 grader i ca 5 minuter. Tiden beror lite på hur mogna de är, dessa hade börjat mjukna. Känn på dem och låt dem stå kvar i eftervärmen till de känns mjuka men fortfarande håller ihop bra.
- Ringla över honung och dekorera med mer rosmarinkvistar.
Persikorna i sig är väldigt enkla att göra, dekorativa och goda, vilket ju är en tacksam kombination. Sedan var planen att krångla till det lite med egengjord glass i olika smaker, men de pigga barnen hade andra planer, och köpeglass fungerade fint det med.
Nu promenad med lekpark och bad med dessa pigga, pigga barn och dessa trötta,trötta päron. Trevlig söndag på er!
Senaste kommentarer