Elsies päron

Kolakakor med citron, lakrits & choklad

20120811-154832.jpg

Står redo med aptitretare och välkomstmousserande och väntar på middagsgäster. Idag blir det grill med massa gött. Återkommer imorgon med maten och även dessa kolakakor som hör till desserten.
Citronkolakakor där hälften smaksattes med citronlakrits och den andra hälften med mörk choklad. Trevlig lördag på er!

20120811-154907.jpg

Citronkolakakor med lakrits & choklad

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • zest från 1 citron

Smaksättnimg

  • 2 hackade kick (käck som de hette förr) med citronsmak
  • 50 g hackad mörk choklad 70%
  1. Rör fett och socker poröst i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser, mjölet blandat med bakpulvret, och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i 2  delar, blanda den ena med lakrits och den andra med choklad.
  3. Rulla ut/platta ut varje bit till två längder på en plåt, smord eller med bakplåtspapper, och platta till dem lite.
  4. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter i 180 grader. Skär längderna i önskad storlek, medan de ännu är varma. Låt svalna.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Det blev en mumsig lunch! Allra godast var plättarna, dom kommer jag nog testa till lax m teryakisås o sesamfrön nästa gång istället för kyckling. Visst låter det som en smarrig kombo? Det var ett alldeles ypperligt barn-göromål att låta 4-åringen kavla ut plättarna, o sen pensla dom.
    Det kändes som om denna måltid var tacos på kinesiskt vis, hihi! Men summa summarium blir att detta kommer jag laga igen o igen o igen.

    1. elsiesparon

      Hej Mikaela! Jamen herregud vad jag blev sugen på det nu, med lax! Bra tips!
      Ja, Kinatacos får det nog bli på fredag. Kul att det blev bra, och ha det gott!

  2. Mikaela

    Go morron på er! Tänkte bara berätta att idag till lunch ska vi testa er Kyckling pekingstyle med mandarinplättar. Så nu står kyclkingen i ugnen o luktar gott 😀 Jag tycker ni har så himla inspirerande o testa-på-lockande recept, jag gjorde rabarberchutney m chili o honung för ett tag sen, den var sättegod! Passade mkt bra till Felix pyttipanna. Ha en fin o lat söndag!

    1. elsiesparon

      Go morr….förmiddag Mikaela!
      Åh vad gott, och vad kul att ni testar. Hoppas det blir bra, och tack för pepp!
      Allt gott!