Elsies päron

Ugnsbakad lax med senapskräm & knaperstekt pancetta

1

God morgon!

Här kommer dagens snabba middagstips, Ugnsbakad hel laxsida toppad med senapskräm och knaperstekt pancetta.

Det här med att laga till en större bit av något som fisk, kyckling eller kött kan verkligen rekommenderas. Ni som känner er osäkra, tänk om, det är snarare ni som skulle tjäna på det. En större bit ställer mycket mindre krav på temperaturer, tid och finlir. Det är även mer prisvärt, mindre svinn och blir alltid saftigt och gott!

Den här laxen skulle även kunna funka fint på julbordet om ni vill addera lite mer fisk. En god senapssmak och mycket sälta från pancettan.

2

Ugnsbakad hel laxsida toppad med senapskräm och knaperstekt pancetta

  • 1,2 kg laxsida (urbenad)
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk senap
  • salt & peppar
  • tomater
  • 1 dl knaperstekt pancetta ( eller bacon)
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman röran.
  3. Lägg laxen med skinnet nedåt i en ugnsform.
  4. Dela tomater och lägg runt om laxen.
  5. Fördela röran, strö över pancettan och baka av i ugnen i ca 20 minuter.

Serverades ihop med en Grönsaksbulgur.

  1. Koka bulgur ihop med en skvätt olja och en tärning grönsaksbuljong.
  2. När bulguren är färdig så blanda ner grönsaker. Här var det salladslök, rödlök, paprika, de ugnsbakade tomaterna samt lite finriven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Men så bra, vi som ska äta lax ikväll. Brukar göra den med pesto&turkisk yoghurt-täcke.
    vilken senap använder du? Dijon eller vanlig?

  2. Erica

    Hej, bra inlägg, behövde lite ny smak inspiration. Gjorde själv ungsbakad laxsida i Tisdags och kände varför gör vi inte detta oftare. Det är gott, det går fort, så smidigt med mat som lagas ugnen. Färsk fisk kan upplevas som dyrt, men laxen är verkligen prisvärd. Vill tipsa om ”Långa” som också är prisvärt och jättegott. Panerade den och stekte den i stekpannan som en klassisk torskbit.