Elsies päron

På barnbordet – pizza & spagettimuffins

 

1

Vid helgens middag så hade vi ett hederligt barnbord, och det funkade faktiskt ok.  De åt mat medan vi preppade, och sedan dessert samtidigt som vi åt förrätt. Vi kunde både äta och konversera och de kunde kladda ifred, så två nöjda parter. Det var såklart ett slagfält efteråt, men i alla fall lite mat hamnade i magen. Och det hade antagligen varit lika mycket slagfält trots att vi hade suttit bredvid och sagt nej på tio olika sätt.

Så länge de har kul så är det okej med lite galenskap.

Sen vad man skall laga till alla barn när det är av festligare kvalisort? Jag tycker att man skall hålla sig till säkra kort och kanske piffa till dem lite. I alla fall i vår barnskara så spelar det inte så stor roll vad som serveras, det är dagshumöret som avgör om det funkar eller inte.

Jag försöker även hålla mig från att göra allt det där som ändå kommer sluta med – Näe nu har ju mamma faktiskt lagat minisuperdupergrejer till er. ÄT!

2

Bra kan vara att ge lite alternativ så det finns några valmöjligheter. Här gjordes en krämig spagetti och köttfärssås som värmdes upp och serverades i muffinsformar. Sen lite olika snabblagade pizzor på libabröd, samt lite grönsaksstavar.

Pizzan går så snabbt att göra i så har man väldigt viljestarka gastromander till barn så kan man preppa i ordning lite olika fyllningar och ta upp beställningar vad de vill ha på just sin pizza. Här på bilderna har de penslats med olja och sedan toppats med:

  • äpple, jorärtskocka & citronpeppar
  • ost & skinka
  • ost, skinka, tomat & rödlök

Tips: Gör dem dubbelvikta och stapla dem på varandra så håller de värmen.

Skinkpizza

3

4

5

  • Värm spagetti, köttfärssås, majs, riven ost och lite grädde rullades upp till en boll som lades i en muffinsform. Sätt ner en gaffel eller pincett och snurra runt den. Lyft och fånga upp med en sked. Strö över lite ost och värm i ugnen.

Alltså två rätter som man fick äta med händerna, och var ganska lätta att städa efter.

2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.