Elsies päron

Vigårda

7

 Hej!

Vi prickade in en mästerkock till vid vårt Stockholmsbesök då det blev lunch på Vigårda. Det är Melker Andersson tillsammans med  Danyel Couet och Jonas Ålund som står bakom detta snabbmatställe

De beskriver det själva som att de är tre kockar som gillar god mat, schyssta råvaror, bondgårdar, åkrar och grönsaksland, och som många andra gillar att äta snabbt ibland. Därför har det öppnat en snabbmatsrestaurang, där det kan gå undan utan att göra avkall på bra mat och bra råvaror. Man tar en bricka och komponerar sedan själv ihop sitt val av rätt. Kolla in menyn här.

Allt känns snyggt, eko, spårbart, rätt i tiden, snabbt och jäkla prisvärt. Inte många andra ställen i Stockholm där man kan köpa en så god burgare som har grillats över träkolsgrill för nästan samma menypris som på Mcdonken, eller en fatöl för 40kr. Kul! Och för jäkla gott!

Dock undrar man lite över alla dessa take away förpackningar. Det stör mig inte att äta ur dem, det passar in ganska bra här (man försöker ändå vara ganska tydlig med att det är ett snabbmatsställe) och det är såklart smidigt att köpa med sig lunch eller köra catering till företag. Jag vet även vilket mekk det är med disk, det tar mycket plats, logistiklösningar och personal. Vad jag undrar är att i hela vårt miljötänk så  tycker jag att alla former av förpackningar får förvånande lite skit?

Det var väl inte längesedan som vi var ganska bra på att kritisera förpackningar? Som ovannämnda Mcdonken, onödiga flingpaket och allt annat som tillverkades i onödiga paket.

Visst att materialet har blivit bättre, vi återvinner och allt annat, men att det numer passerar helt okritiserat är märkligt. Eller?

Trevlig måndag!

07
Bilderna är från Vigårda.se och mina egna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.