Godkväll på er!
Här kommer rätterna som var i dagens Metro, Crepes med champinjonfyllning och en Äppelkaka. Metro som alltså samarbetar med Spisa.nu som samarbetar med Kokaihop.se som samarbetar med Mat.se som samarbetar med mig. Sikket maffianätverk av matnördar:)
Recepten kommer från Kokaihop.se och finns med bland de 100 favoriter som vi gör en kokbok av. Det är jag som har lagat och Michael Krantz som har fotat.
Crepes med champinjonfyllning
Ingredienser
- 3 dl mjölk
- 2 dl vetemjöl
- 4 st. ägg
- 3 dl grädde
- salt och peppar
- smör (smält)
Fyllning
- 2 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 400 g champinjoner (färska)
- 1 dl grönsaksbuljong
- 2 dl grädde
- salt och peppar
- 1 msk soja
- 0,5 dill (finhackad)
Pannkakorna:
- Vispa upp ägg och grädde.
- Tillsätt mjöl och salt och rör smeten jämn.
- Rör ner mjölken och det smälta matfettet.
- Grädda pannkakorna och lägg dem åt sidan tills du gjort fyllningen.
Fyllningen:
- Skiva champinjonerna och fräs dem i smör.
- Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde.
- Tillsätt salt, peppar, soja och dill. Låt småkoka ca 15 minuter.
- Lägg ca 1 1/2 msk fyllning på varje färdiggräddad pannkaka och rulla ihop den.
- Servera direkt eller lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter
Äppelkaka , en liten långpanna
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 5.5 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 100 g smör (smält)
- 2 dl mjölk
- 4 tsk kanel
- 4 msk strösocker
- 7 st äpplen
Tillagning
- Blanda socker och kanel i en påse. Skala och kärna ur cirka 7 äpplen som du skär i klyftor. Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan. Lägg äpplena i kakan och blanda om.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet i en separat skål. Smält smöret. Rör i det smälta smöret, mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
- Smöra och bröa en långpanna (30×40 cm). Häll i smeten. Stick ner klyftorna i rader i smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Låt kakan kallna. Skär den i bitar efter önskemål. Går bra att frysa.
Detsamma!
Hej Kristin,
Jag gillar din blog mycket! Fina bilder och goda recepter! Páminner mig till den här bloggen som jag föjler här i Spanien. Hon är jättteduktig och inspirerande! Hoppas att du giller det.
http://cook-me-tender.blogspot.com.es/
Hej Momo!
Åh vilken fin blogg, det tar jag som en mycket fin komplimang! Trevlig helg till dig!
Nu blev det nog lite tokigt i recepten. Kakan blev två gånger;-)
Hej Emilie!
Hur menar du? Tror du inte att det blir goda crepes:) Har ändrat nu, tack för att du sa till och trevlig helg!