Crepes med champinjonfyllning & Äppelkaka – Elsies päron
kristin

Elsies päron

Crepes med champinjonfyllning & Äppelkaka

 

 

 

450_IMG_6246

Godkväll på er!

Här kommer rätterna som var i dagens Metro, Crepes med champinjonfyllning  och en Äppelkaka. Metro som alltså samarbetar med Spisa.nu som samarbetar med Kokaihop.se som samarbetar med Mat.se som samarbetar med mig. Sikket maffianätverk av matnördar:)

Recepten kommer från Kokaihop.se och finns med bland de 100 favoriter som vi gör en kokbok av. Det är jag som har lagat och Michael Krantz som har fotat.

Crepes med champinjonfyllning

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 st. ägg
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar
  • smör (smält)

Fyllning

  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 400 g champinjoner (färska)
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 msk soja
  • 0,5 dill (finhackad)

Pannkakorna:

  1. Vispa upp ägg och grädde.
  2. Tillsätt mjöl och salt och rör smeten jämn.
  3. Rör ner mjölken och det smälta matfettet.
  4. Grädda pannkakorna och lägg dem åt sidan tills du gjort fyllningen.

Fyllningen:

  1. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör.
  2. Pudra över mjölet, rör om och späd med buljong och grädde.
  3. Tillsätt salt, peppar, soja och dill. Låt småkoka ca 15 minuter.
  4. Lägg ca 1 1/2 msk fyllning på varje färdiggräddad pannkaka och rulla ihop den.
  5. Servera direkt eller lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter

450_IMG_8289

 

Äppelkaka , en liten långpanna

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör (smält)
  • 2 dl mjölk
  • 4 tsk kanel
  • 4 msk strösocker
  • 7 st äpplen

Tillagning

  1. Blanda socker och kanel i en påse. Skala och kärna ur cirka 7 äpplen som du skär i klyftor. Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan. Lägg äpplena i kakan och blanda om.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda bakpulvret med mjölet i en separat skål. Smält smöret. Rör i det smälta smöret, mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
  3. Smöra och bröa en långpanna (30×40 cm). Häll i smeten. Stick ner klyftorna i rader i smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Låt kakan kallna. Skär den i bitar efter önskemål. Går bra att frysa.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
kristin

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. kristin
      elsiesparon

      Hej Emilie!
      Hur menar du? Tror du inte att det blir goda crepes:) Har ändrat nu, tack för att du sa till och trevlig helg!