Här kommer lite bilder från matlagningsfabriken (kokboksprojektet vi håller på med) och även ett recept på en bra Bulgursallad.
Bulgursallad (inte den på bilden)
- 3 dl bulgur, eller matvete, couscous eller andra gryn
- 1 rödlök
- 2 morötter
- 1 zucchini
- 2 msk olivolja
- salt & peppar
- timjan (eller andra kryddor)
- 1 msk balsamvinäger
- rucola, bladspenat eller sallad
- tillbehör: halloumi, kyckling, tonfisk, rökt fisk…
- Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
- Skiva upp lök, zucchinin och morötter
- Stek lök, morötter och zucchini i hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar.
- Blanda de stekta grönsakerna med bulgur, timjan och balsamvinäger.
- Vänd ner tillbehör och rucola i den ljumma salladen.
Citrussås
- 1/2 gurka
- 2.5 dl creme fraiche eller kesella
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citron
- Grovriv gurkan och krama ur vätskan.
- Blanda gurkan med kvarg, skalad och fi nriven vitlök, citronskal och smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
- Vänd ner rucolan i bulgursalladen och servera med citrusröran.
Senaste kommentarer