Elsies päron

Halva kikärtor

 

God morgon!

Tänkte tipsa om en ny vän i vårt skafferi, eller egentligen hälften av en gammal vän. Halverade kikärtor, som  man alltså köper i den formen. Lite kortare tillagningstid, vilket kanske inte spelar så stor roll för den är ändå lång, men framförallt tycker jag de är godare i denna form. De suger liksom åt sig mer av sås, vinegrette, marinad eller vad det nu är man använder.

Jag brukar låta dem stå i vatten över natten, koka tills de mjuknat och sedan blanda ut med exempelvis:

  • olja
  • citronjuice eller zest
  • lite finriven vitlök
  • lite chili
  • salt & peppar

Sedan får de stå i en glasburk i kylen och används som tillbehör till lite av varje. Blanda ner lite hackad rödlök, persilja, salladsblad och strö över lite fetaost. Klart! Tänk på att vitlök och chili står till sig och blir starkare. Vill man att den skall stå sig lite längre i kylen så blanda bara ner olja, citron, salt, peppar och stick inte ner några skitiga bestick.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.