Här kommer dagens snabba mattips i form av Alfalfasallad med matvete, solrosfrön & soltorkade tomater. Matvete är ett riktigt gott, nyttigt och bra alternativ istället för många andra kolhydratskällor. Det smakar mer, har inte rest så långt (växer och gror här på slätta) och innehåller nästan dubbelt så mycket protein än exempelvis vanligt ris. Det är vete, fast man har tagit bort en liten del av skalet och lämnat grodden kvar.
- 2 nävar alfalfagroddar
- 1 rödlök
- 2 tomater
- lite romansallad
- ca 6 bitar soltorkade tomater + lite olja
- 1 dl solrosfrön
- citronjuice
- salt & peppar
Inlagda soltorkade tomater
Att lägga in egna soltorkade tomater är väldigt enkelt och lättvarierat. Det finns massa varianter att göra det på men jag brukar göra det enkelt för mig.
- Blötlägg de torkade tomaterna tills de mjuknat, ca 20 minuter.
- Varva tomater, god olja och vad som råkar finnas i kyl och kryddhylla i en väl rengjord burk.
Vet man att man inte gör av med små mycket så gör mindre portioner, eller fördela på flera små burkar. Perfekt att ha i sallader, på mackan, pizza, matmuffins, paj, omelett…
Nu skall vi leka indian här, så hej på er!
Hej! Jag har lagt upp en video på min blogg där jag sjunger, jag älskar att sjunga men har aldrig riktigt vågat ta steget att sjunga framför folk. Men nu är det dags att försöka. Så tyck gärna till! Jag kommer uppskatta allt ni har att säga! 🙂
Vi ses!