Elsies päron

Stödhjul, äppelkaka & en himla trevlig löparpod

 

Godkväll på er!

Det är härligt med helg, det är härligt med fint väder och det är härligt med ungar och plötsligt förstår jag den där känslan när mina föräldrar äntligen satte sig för kvällen. Då de kastade in handduken, var färdiga och slog sig ner i soffan till aktuellt med en kopp kaffe,  något litet till och en lång utandning.  Att hänga med våra barn en helg är ett träningspass som heter duga. Backträning och utfall släng er i väggen. Jag har ju hört att det finns barn som ser på tv, kanske till och med film. Visst är det fint att ni är aktiva ongar, men en liten lugn stund skulle man ju kunna festa till med.

Så det här med att få in träning när man har småbarn har ju även en annan dimension, att ta med i beräkningen att man skall orka med resten av dagen. Idag har både jag och Patrik fått till varsitt långpass löpning. Sen har Elsie idag fått sina mycket efterlängtade stödhjul till cykeln, så det känns som att vi har sprungit hur långt som helst. Fantastiskt roligt såklart, den här bestämda, kavata treåringen som minsan kan allt, men det är möra päron som äntligen satte sig i soffan nu.

Sen vill jag tipsa om två saker, dels en himla trevlig löparpod som drivs av en himla trevlig Lars Elisasson, som har en himla,himla trevlig fru Helena. Och dels en Äppelkaka med kokos och citron. Löparpoden, som heter just Löparpoden, kan ni lyssna på här, och i detta avsnittet intervjuar de faktiskt mig. Man skulle kunna tro att det är en femåring som pratar, men nope, moi. Här hittar ni även deras FB-sida.

Trevlig söndag!

Äpple, citron & kokoskaka

  • 6 klyftade äpplen
  • 1.5 dl kokos
  • 1.5 dl havregryn (eller mjöl om man vill det, eller hältahälta)
  • 1.5 dl råströsocker
  • 1 dl smält smör
  • 1 citron, zest och juice
  1. Lägg äpplen i en smord form.
  2. Blanda samman resten av ingredienserna och strö över.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 20-30 minuter i 200 grader.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lars Erlandsson

    Hej! Superkul att du ställde upp Kristin, det var ett sant nöje att prata med dig och va kul att du tyckte det blev bra! Allt gott hälsar Lars & Helena samt Niclas. // Löparpodden