Elsies päron

Lasagne med fårost, spenat & nötter

Här kommer måndagens middagstips.

Lasagne med fårost, spenat & nötter , 4 port

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 gram fryst bladspenat (1 pkt)
  • 1 msk olivolja
  • 200 g fårost
  • 4 dl mjölk
  • ca 10 soltorkade, marinerade tomater
  • en näve nötter, här användes hasselnötter
  • 1 paket färska lasagne plattor
  • salt, peppar, basilika
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina och låt bladspenaten rinna av.
  3. Skala och hacka löken. Fräs lök, kryddor och bladspenaten i olivolja.
  4. Mixa nötter, ost, mjölk och soltorkade tomater med stavmixer. Krydda.
  5. Varva ostsås, spenatröra och lasagneplattor i en stor form eller fyra små. Toppa med coctailtomater om man vill, eller baka dem i en egen form och dekorera med sedan.
  6. Baka av i ca 20-30 minuter. När den börjar få fin färg så skär lite i den för att se om den är klar.

Bilden är lånad från boken Bönbok av Caroline Hofberg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.