Här kommer måndagens middagstips.
Lasagne med fårost, spenat & nötter , 4 port
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 250 gram fryst bladspenat (1 pkt)
- 1 msk olivolja
- 200 g fårost
- 4 dl mjölk
- ca 10 soltorkade, marinerade tomater
- en näve nötter, här användes hasselnötter
- 1 paket färska lasagne plattor
- salt, peppar, basilika
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tina och låt bladspenaten rinna av.
- Skala och hacka löken. Fräs lök, kryddor och bladspenaten i olivolja.
- Mixa nötter, ost, mjölk och soltorkade tomater med stavmixer. Krydda.
- Varva ostsås, spenatröra och lasagneplattor i en stor form eller fyra små. Toppa med coctailtomater om man vill, eller baka dem i en egen form och dekorera med sedan.
- Baka av i ca 20-30 minuter. När den börjar få fin färg så skär lite i den för att se om den är klar.
Bilden är lånad från boken Bönbok av Caroline Hofberg
Senaste kommentarer