Elsies päron

Mat från Mat.se

Igår prövade vi en ny grej, att få mat hemlevererad till dörren. Jag har många vänner som handlar så, oftast i form av färdiga matkassar som innehåller färdigkomponerade menyer. Samtliga av dem är väldigt nöjda med det här, och jag kan förstå att det underlättar att få både handling och en meny serverad. Idén är skitbra, det är bara det att jag ju verkligen gillar att handla, gillar att gå i affärer och gillar att planera vad vi skall laga.

Sen är det såklart inte alltid tiden finns till, eller rättare sagt det ganska sällan den gör det. Och sen är det skönast om det inte är så fullt med folk i affären, och att inte barnen är med och att det där jag skall bära hem inte var så himla tungt, eller att det jag hade tänkt köpa inte fanns. Som sagt, jag gillar min tur till affären om den har rätt förutsättningar. Så alla de andra turerna skulle jag gärna slippa.

Det här kommer från företaget Mat.se. Ett Göteborgsföretag vilket inte är helt vanligt, dock finns det många företag som verkar här men är stationerade i Stockholm. Fast vad som främst är intressant med detta företaget är att de även är en livsmedelsbutik på nätet. En tjänst som jag har längtat efter ganska länge efter att ha nyttjat sådana grossisttjänster i jobbet.

Så hur går det till?

Jo, ungefär så här:

  1. Man går in på sidan, bekantar sig med den och skapar sig ett konto.
  2. Sen kan man välja om man bara vill handla specifika livsmedel (vilket vi gjorde), om man vill klicka på recept (då läggs varorna i kundvagnen) eller om man vill köra på en färdig kasse med meny.
  3. Man skall komma upp i minst 400:-, och om man handlar för över 700:- så är det fraktfritt.
  4. Maten levereras nästa dag mellan kl 15-22. Man måste minst ange en tvåtimmarsintervall när man kan ta emot varorna. Exempelvis, mellan kl. 17-19.00
  5. Matpriserna är/skall vara detsamma som i affären. Företaget skall alltså istället göra vinsten på att ha lägre kostnader än en butik.

Himla bra

  • Om ett företag som detta inte levererar livsmedel med god kvalitet så är de ju ganska körda direkt, medan det är ganska ok för oss att det exempelvis ligger trötta grönsaker i affären. Här har grönsaker, färsk fisk, bröd m.m. inte ens legat i någon hylla utan det kommer direkt från leverantören.
  • Att man kan påbörja en inköpslista på sin sida som alla i familjen kan bygga på allteftersom. Eller om man skall ha fest/knytismiddag så kan man skicka vidare inköpslistan till sina kompisar som adderar sina saker och så får man ändå allt levererat till festen.

Mindre bra

  • Så väldigt vilsen som man är när man kliver in i en ny stor livsmedelbutik är man även här. Det tar ett tag att lära känna en hemsida, och i alla fall jag är dålig på att ge dem en chans. Jag vill hitta direkt, vill att allt skall vara solklart. Vill helst att sidan skall förstå att det är mungbönor jag vill ha utan att ens behöva skriva det.

Som blev bättre

  • Trösten till den vilsne är att redan nästa gång man handlar så hittar man bättre, man kan även spara sina inköpslistor eller enkelt se vad man handlat tidigare. Fördelen med att vara just vilse är ju att man snubblar på nya produkter. Vi fick med flera nya mjölsorter som visserligen inte är några nyheter, men som inte brukar inhandlas. 

Det ni inte kan läsa er till på hemsidan

  • Eftersom jag älskar livsmedelsbutiker, älskar att åka till partihallarna och strosa bland märkliga grossistkedjor så blir jag ju sjukt nyfiken på ett sådant här företag. Så jag har turligt nog fått besöka dem och kolla in deras lagerlokal och logistikdröm till skafferi. Vi kan sammanfatta det så här, ett så himla trevligt företag, sköna människor med en bra och smart affärside. Tänk om man alltid kunde få titta in bakom kulisserna på ett företag, få se att de anställda ser ut att trivas, att produkten behandlas väl och att det skiner igenom att man tror på det man gör.
  • Och för er som undrar, så var det jag som kontaktade dem. Vi har en liten grej inplanerad längre fram som jag får återkomma till, men det handlar om mat och träning. Kul va!    

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Theresa

    Den där matkassen låter ju toppen! Speciellt att plocka i precis det man vill ha och få det levererat. Ska definitivt prova!

  2. Mia

    Vi ska också prova nytt. På måndag får vi den första matkassen med recept från Coop. Ekologiskt. Ska bli skoj att testa. Sen fortsätter vi med ICAs ekologiska kasse och jämför. Hur var det med ekologiskt utbud på den här siten du använder?

    1. elsiesparon

      Det var bra, i alla fall för oss. Det fanns inte allt men det fanns en del. Sen känns de som ett mycket lyhört företag så de utökar så fort det finns efterfrågan.
      Återkom gärna med hur Coop och Ica var!
      Ha det gott!