Elsies päron

Äppelmos med Citron & Kanel

En skön helg med mycket äpplen, mycket svampplockning, klädsortering och bästishäng. En av Elsies fina gudisar, Cecilia har varit hos oss och fyllt på med kompisenergi och även lämnat ett stort lass med urvuxna barnkläder. Det är inte klokt vad mycket pengar man sparar på att kunna skicka runt kläderna mellan sina vänner. Idag har vi packat in kläder i Bibbis garderob, som har suttit på Ines, Bonnie, Lill, Elsie, Rio och nu på Bibbi.

Cecilia som är en otroligt skicklig mångsysslare, och jag imponeras alltid av hur jädra många bollar hon kan ha i luften. Nu har hon även skrivit den här boken, Mitt positiva liv, tillsammans med Andreas Lundstedt som jag tycker att alla i hela världen skall läsa. Ett sådant viktigt ämne som det bara måste pratas mer om, hur kan det fortfarande vara så tyst kring HIV och Aids.

Sen är det faktiskt inte klokt hur bra du är Cissan!

Jag skriver inte om så mycket om viktiga ting här, det är liksom så svårt att smidigt kunna byta samtalsämne till.. Äppelmos.

Äppelmos med Citron & Kanel

 • 1.5 kg äpplen
 • 1.5 dl vatten
 • 1 dl koncentrerad citronlättdryck
 • ½ dl honung
 • 3 kanelstänger
 • citronzest från 1 citron
 1. Skala och skär äpplena i klyftor. Ta bort kärnhusen och lägg klyftorna i en gryta.
 2. Tillsätt vatten, citron och kanel.
 3. Koka tills äppelklyftorna är mjuka och mosiga, ca 20 min.
 4. Smaksätt  med honung, låt puttra lite under omrörning och hjälp till att mosa med en träslev.
 5. Häll upp moset i en ren burk och förvara  i kylen, eller frys in i småförpackningar så att man kan ta fram lite i taget.

Trevlig kväll på er!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Louise

  Jag har testat ditt recept på äppemos. Det blev kanon. Jag använde ingen sötning. Men hade i tre små päron som var riktigt söta. Tyckte det blev tilräckligt sött utan extra sötning. Detta kommer göras igen. Tack för receptet!

 2. madeleine

  bästishäng det är fina grejer, vilken energikick man får!!!!
  vet du vad i helgen slog jag till igen på gulaschsoppan å herregid så god den är, barnen åt gulasch även denna gång så det nästan sprutade ur öronen på dem vilket är vääääldigt gott betyg åt en maträtt med kött i då jag har två donnor därhemma som absolut inte gillar kött….återigen tack fina Kristin för dina underbara tips å recept som gör våra middagar så mycket roligare, fin vecka till dig!!

  1. elsiesparon

   Hej Madeleine!
   Tack! Kul att barnen gillar det, och nu blev jag fasligt sugen på Gulasch. Ha en fin vecka Madeleines familj!

 3. Mikaela

  Hej på er! Tänkte bara säga att jag lagade ert recept från den senaste kyckling-tävlingen, men jag ändrade lite, för ni hade en bild på Elsie som äter morotssoppa och chicken nuggets, och det såg så mumsigt ut, så jag gjorde soppan precis efter receptet, och istället för kycklingfräs så gjorde jag chicken nuggets till. Och en lång köpe-baugette serverades till oxå. Så nu tänkte jag recensera denna måltid: soppan var helt galet god! Jag tänkte först skippa att ha i palsternackan, för jag är inte så vidare förtjust i det, men så ändrade jag mej och körde följa receptet till punkt och pricka, och det gjorde jag rätt i, blev jättegott. Mina egengjorda nuggets smakade ingenting, så nu vet jag till nästa gång att det är till att krydda utav bara den som gäller. Köpe-baugetten var jättegod den med. Jag kan tänka mej att denna soppa blir en alldeles utmärkt rätt att bjuda på om man har kompisar på besök i höstrusket, den var en mys-soppa. Ni kanske har bra recept på nuggets som man gör i ugnen förresten? O nästa gång så måste jag testa att servera med dom där rostade kikärtorna ni har med till morotssoppan, kanske knaprig bäjcon och krutonger skulle passa till oxå. Tack för alla toppenrecept ni delar med er av, älskar dom verkligen!

  1. elsiesparon

   Hej Mikaela!
   Åh vad det är roligt när ni delar med er. Tack för det! Har inget bra nuggetsrecep, men återkommer om jag hittar ett. Ha det fint!