Elsies päron

Pepp på påsk

God dag !

Påsk till helgen alltså! Jag gillar påsken väldigt mycket, den enda högtid vi har som innebär ledigt och är alldeles kravlös. I alla fall för mig, jag har inga krav på vad en påsk skall erbjuda, förutom kanske lite vårväder. Jag välkomnar den helylletraditionella, den trendiga eller att den bara passerar förbi utan att göra något väsen av sig alls. Känner mig i alla fall påskppeppad vilken form den än kommer i.

Roligast är så klart alltid att slå på stort, överdriva det hela i överflöd, om man har ork vill säga. Har man inte det så får man göra precis hur man vill. Vi har flera år passat på att ha påskmiddag för vänner, vilket är himla trevligt att även få fira en högtider med sina vänner.

I år skall jag och tösera åka hem till Mariestad eftersom Patrik jobbar. Jag tror att Elsie kommer att älska den här högtiden . Få massa godis i ett ägg som man kan öppna, stänga, gömma och skrika att -Det är min! Få äta obegränsat med ägg utan att någon säger att det räcker nu och imorgon ska hon gå till dagis i jättekonstiga kläder med lite kladd på kinderna. Sikken grej!

Förra året var hon mest förtjust i att vi hade träd inomhus och tyckte att trädets blommor var så fina som hon gick och luktade på.

Tänkte tipsa om en del blandade godsaker som kan passa sig till påskbordet, men börjar med några rätter som jag har skrivit om förut och några av er har frågat efter. De tål att upprepas och det är ju nämligen inte alltid så lätt att leta efter saker på denna bloggen.

Kategorierna är inte så bra, har aldrig varit. Jag har planerat att städa upp bland dem väldigt länge nu, och det där med taggar som är en skitbra grej, det har jag också planerat att få in. Ett smart drag att vänta med sådant, det blir så mycket enklare då ju fler inlägg det finns….nä.Fast det finns en sökruta här till höger, men det är ju inte heller alltid så lätt när jag krånglar med att döpa inläggen till lustigkurreord istället för vad det är.

Hur som, nu kör vi fokus påsk eller högtid som firas precis hur man vill. Först ut skaldjur för den som kanske mest vill trycka på det där kravlösa och äta något gott. Enkelt, snabbt men ändå lyxigt.

Havskräftor & Pilgrimsmusslor som serveras med en nudelsallad, inlagd gurka och kalamansi.

Koka nudlar och fräs champinjoner, gullök och vitlök lätt. Blanda samman, salta och peppra.

Dressing på lika delar sesamolja, sweet chili och limesaft.

Blanda ihop nudlar, dressing och sen även solrosskott, salladskål och koriander.

Den här lilla minivarianten av lime nedan har jag flaggat för tidigare. Vi upptäckte den när vi var i Philipinerna, och även om den inte smakar fullt lika bra här hemma så är den kanon. Som en blandning mellan lime och mandarin. Där gick den under namnet Kalamansi, här minns jag inte riktigt vad den kallas, men är inte så svår att känna igen.

Brevid ligger snabbinlagd gurka, i limesaft, socker och salt.

Pilgrimmusslor och Havskräftor halstrades lätt.

Sen den där påskmiddagen/knytkalaset som jag skrivit om tidigare hittar ni här.

Det är även snart dags för ett sådant knytkalas igen, helgen efter påsken och vi har inte spikat tema ännu. Hörni! Karin, Magnus, Sigge, Tage, Elionor, Lisa, Martin, Moltas, William och Julia? Vad skall vi ha för tema?

Eller någon annan som har ett förslag? Jag tänker kanske en färg? Grönt? Kan vara för att jag har snöat in på dukning och vill göra ett satsat upplägg och tänkte grönt?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.