Elsies päron

Knytkalas

Hemmamiddagar är jag väl inte ensam om att digga, dels att ordna dem, eller bli hembjuden på dem. Och det behöver inte vara tjusigt, en pizza direkt ut kartongen kan vara perfekt.

Fast visst är det kul att gå på satsade middagar, när man vet att ikväll kommer det bli så himla god mat, gott vin och kul folk. Vi har en tradition med några polare, som jag vill rekomendera, där tanken är att få mycket av ovanstående utan att någon skall behöva göra allt jobb själv. Vi delar helt enkelt upp det, en har förrätt +dryck, en har huvudrätt + dryck och en har dessert+dryck, så turas vi om vem vi är hos. Alltså en knytisföljetong. Nu råkar det här vara matintresserade personer, men man kan ju lägga det på vilken nivå man vill.

En av dessa middagar inföll sig i påskas, kanske kan inspirera någon till årets påskfest.

Piffig Påskbakelse

Förrätten, en skaldjur &  laxbakelse. Till den serverades valfri snaps, det var trots allt påskafton, och en god Champagne, André Clouet Brut.

Gris på tre vis

 Huvudrätten var Gris På Tre Vis, som serverades med ett Riojavin, men jag minns tyvärr inte vilket. De tre visen var i alla fall:

  • Friterat sidfläsk toppad med en syltad tomat.
  • Sylta på pumpa och apelsin toppad med en rödlöksmarmelad.
  • Långbakad karré med potatis- och jordärtskockspuré, samt en rödvinssås.
Lakrits brûlée med Bubble float

Créme brûlée med turkisk peppar, som serveras med bubble float, dvs citrussorbet toppad med mousserande som var Cono Sur Brut, från Chile, torrt med smak av äpple,kivi,persika och citrus. En mycket lyckad smakkombination, resultatet av en mycket lyckad parkombination, Martin och Lisa, en kock och en sommelier. Sorben funkar även som fläder eller hallonsorbet. Receptet hittar ni här.

Har inte recepten i huvudet, men om någon är intresserad så gräver jag gladeligen fram dem. Ett bra sätt att hålla det igång är att alltid sätta ett datum för nästa tillfälle när man är samlade, inte för tätt, men om ett par månader. Annars kan man även föreslå den här varianten till de bekanta som aldrig bjuder igen, hint,hint.

Det är snart dags igen, och vi skall stå för desserten….någon som har något bra tips?

Glad Påsk!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mariette

    Vilken härlig blogg!
    Vill gärna ha recept, speciellt på förrätten och desserten!!
    Vilken Påsk det kan bli…

    Må så gott!

    //Mariette

  2. Anna

    Vilken härlig blogg! Ni ger mig så mycket inspiration i köket.
    Tänkte ocks passa på att tipsa om ett slags knytkalas vi brukar ha. Vi brukar vara tre par som ses. Ett par ansvarar för förrätt inklusive dryck och stoppar det i en påse osv. Sedan byter alla påse med varandra man får inte recepet och man får inte veta vad de som köpt grejerna tänkt sig för mat utan sedan får man fritt laga något av ingredienserna i påsen. Mycket kul och spännande.

  3. Martin o Lisa

    Ser fram emot middagen om några veckor.
    Denna gång ska vi överträffa allt, med en förrätt utöver det vanliga 🙂

  4. Lisa

    Ååååå va det låter kul, å gott. 😀 Jag brukar faktiskt va den som bjuder oftast, men till nyårsafton senaste hade vi samma koncept. 🙂 Måste försöka få till nått liknande mer regelbundet. 😀