Elsies päron

När du får oväntat besök del II

Som sagt, även på söndagen lyckades jag glömma det stundande besöket. Denna gång fika med grannarna, så alltså behövdes fort lite dopp till kaffet. Ni vet, doppstressen! Tycker den typen av hård stress får för lite utrymme i all medial fokus på stress. Och småkakor är svaret (de som inte kräver pill och piff), går verkligen fort, och består oftast av sådant som finns i skafferiet. Så det blev Kolakakor & Havrekakor med nötter och torkad frukt.

Kola/Sirapskakor har jag skrivit om förr, och de funkar allt än. Snabbt och gott!

Havrekakor är en av mina favoriter, och de görs i olika varianter varje gång. Havre är så bra, det liksom mörkar att man inte följer recept och kompenserar så att resultaten blir olika men alltid ganska bra! Min vän havre.

Den här varianten blev två plåtar och gjordes ungefär så här.

Havrekakor med nötter & torkad frukt

  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl fyllning – russin,valnöt, sultanrussin, tranbär, cashew, hasselnöt, paranöt (råkade ha en fin blandning som var kvar från fruktsalladdesserten i lördags, tack för den Widmans. Tvingade nämligen gästerna att ta med dessert)

Smält smöret en aning och blanda ner bakpulvret i mjölet. Rör ihop alla ingredienser, klicka ut på en plåt. Platta till klickarna en aning och grädda i 180 grader i ca 15 minuter, eller till de får fin färg.

Trevlig tisdag på er!

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. madeleine

    Underbara recept, å jag testar nästan alla, ibland är det lite överkurs för mig men alltsom oftast så provar jag å inte en besvikelse ännu, TACK

  2. Ninis

    Hej, tack för bra tips som inte verkar ta för lang tid att göra, vid just ’oväntade besök’. Jag undrar 1, om man kan frysa in pizzadegen och isafall hur lânge, och 2, om du inte kan ge lite tips pa rätter att frysa in INNAN bebis nr 2 kommer om man nu inte är sa händig som du och kan bade laga mat och ta hand om tva barn ;-)!