Elsies päron

Nyår

Hemma igen. Det är inte klokt att det kan kännas så skönt med vardag, och det märktes på oss alla i slutet att det ändå tar på krafterna att vara på resande fot. Sen tänker jag ofta på vilket jäkla lycka det är att älska att komma hem, spelar ingen roll hur bra man har haft det, hemma är och förblir favoriten. Även Elsie blev helt lycklig när hon vaknade i bilen och såg vart vi var.

Har varit si så där med bloggandet men nu kör vi igen!

Mina föräldrar, bland fler, som har hjälpt oss till tusen med barnvaktandet, och hjälpt oss återfå lite sömn genom att ha haft Elsie sovandes inne hos sig tog även Bibbi på nyår. Så jag och Patrik var barnfria för första gången på jag vet inte hur länge. Bibbi är ju inte så stor så jag trodde det skulle vara svårt att koppla av, men feststämningen gjorde susen. Sen fanns hon ju i goda händer en kvart bort.

Här kommer lite från nyår vilket var en mycket trevlig afton med saknade vänner. Som jag nämnde är det här med plockgodbitar till förrätt ett bra sätt att mjukstarta en middag som ändå är planerad att hålla på läänge. Mingla, ät och drick medans man nattar barn.

  Vårt bidrag till bordet var Ägg på Ägg.

En äggrulle

  • 10 ägg som kokades i ca 8 minuter, liksom mediumkokta. Hårda men ändå ganska mjuka i mitten
  • En ordentlig knippe hackad gräslök
  • 75 g smält smör
  • salt och peppar

Finfördela äggen med äggskivare. Blanda samman allt och lägg ut på en stor bit plastfolie. Rulla ihop plasten och forma en rulle. Låt den vila i kylen. Skär sedan försiktigt ganska tjocka skivor, lägg på tunnt knäcke och toppa med löjrom och krasse.

Sedan var det Svamp och baconfyllda kroppkakor som serverades som en liten förrätt.

Ungefär så här såg ingredienserna ut.

  •  700g kokt pressad
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 3 äggulor
  • 100 g riven västerbottenost

Blanda samman och forma till små plattor.

  • 10st champinjoner
  • 125 g bacon
  • ½ gul lök
  • 100 g riven västerbottenost

Fräs bacon, lök och svamp. Låt svalna lite. Blanda ner osten och fördela på plattorna. Forma till bollar och försök så att fyllningen håller sig i mitten.

 Koka först försiktigt de små rackarna , och stek dem sedan.

Serverades i en broccoli och potatissoppa.

 Hoppas ni hade en finfin nyår och att ni njuter av att vara hemma vare sig ni varit iväg eller inte. Nu Chaite och en jädra massa kärlek med Love Actually. Trevlig måndag!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. madeleine

    God fortsättning som man så vuxet säger, ser ut som ni har haft härligt firande av både jul å nyår!! Härligt att ha dig tillbaka vid tangenterna!
    Mmmmm det där småplocket ser ju ser ju helt underbart gott ut, vi körde oxå på ”småplock” till förrätt, mycket bra idé, Kram