Det här är ett riktigt enkelt recept som kan varieras lite hur som helst. Här blev det med banan och mörk choklad, men några andra beprövade kombinationer har varit.
-
Hallon & Vit Choklad
-
Kokos & Päron
-
Lime, Vanilj & Vallmo
-
Blåbär & Färskost
-
Honung & Valnöt
Eller så skippar man fyllning, har det som grund och lägger ett lager av något gött ovanpå.
Banan & Chokladkaka i långpanna
1 plåt, välj storlek efter önskar tjocklek. På bilden användes en stor plåt då kakan blev ganska tunn.
- 200 g smör eller margarin
- 6 dl socker
- 4 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2-3 bananer (har använt ca 5 dl när jag har bakat med färska eller frysta bär)
- 200 g choklad
-
Sätt ugnen på 175º
-
Smöra eller lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, välj storlek efter önskad tjocklek på kakan. Här användes en stor långpanna, och kakan blev ganska tunn.
-
Skiva banan och hacka choklad.
-
Smält fettet i en gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i fettet. Blanda till en slät smet. Häll den i långpannan.
-
Fördela fyllningen över kakan.
-
Grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter, beroende på hur stor panna som används. Låt kakan kallna och skär den i bitar
Mmmm, vad gott det såg ut. Vilken härlig blogg du har, massor med härliga bilder av båda mat och dina nydeliga barn! 🙂