Gårdagens middag, halstrade Havskräftor & Pilgrimsmusslor som serverades med en nudelsallad, inlagd gurka och kalamansi. Middagen smakade nästan lika bra som tystnaden gjorde efter en högljudd eftermiddag. Dom må vara små, men vilka jäkla röstresurser två barn besitter tillsammans.
Koka nudlar och fräs champinjoner, gullök och vitlök lätt. Blanda samman, salta och peppra.
Dressing på lika delar sesamolja, sweet chili och limesaft.
Blanda ihop nudlar, dressing och sen även solrosskott, salladskål och koriander.
Den här lilla minivarianten av lime nedan har jag flaggat för tidigare. Vi upptäckte den när vi var i Philipinerna, och även om den inte smakar fullt lika bra här hemma så är den kanon. Som en blandning mellan lime och mandarin. Där gick den under namnet Kalamansi, här minns jag inte riktigt vad den kallas, men är inte så svår att känna igen.
Brevid ligger snabbinlagd gurka, i limesaft, socker och salt.
Pilgrimmusslor och Havskräftor halstrades lätt.
vad är det för tavla i bakgrunden!
Hej Maria!
Det är ett tygmotiv av Iso Satakieli.
Jag gillar verkligen er blogg. Tack! Recepten är lockande att laga och med bra beskrivningar. Det jag har lagat har varit supergott. Tack igen!!
Grattis till lilla superfina Bibbi!
hej, ville bara tacka för den fantastiska chilin ni tipsat om tidigare. min sambo gjorde den o det var bland det godare. har själv testat div chilis med varierande resultat men denna var bäst, stor tack!