Det gick inte att sluta, rota bland semesterbilder. Och till min fasa saknar jag några mappar, vart är Costa Rica? Men några datakraschar senaste åren, och alldeles för dåliga på att framkalla eller göra kopior så blir jag lite skraj.
Här kommer i alla fall lite från hur vi upplevde ett koolt matland, Filippinerna. Visste nog inte riktigt vad man skulle vänta sig, och precis så var det. Ett land som består av mer än 7000 öar, har varit spansk koloni länge, starka influenser från både Kina och Usa, samt att folket arbetar som sjömän över hela världen.
Vilken blandning av matkulturer, framförallt i Manilla. På landsbygden är det kanske främst asiatisk inspiration, fast med mycket mindre kryddor, jämnfört med det Asien som vi har rest i. Huvudråvaran smakar helt enkelt som huvudråvaran gör.
På väg mot nästa ö.
Små, söta Kalamansin, smakar som en blandning mellan Lime och Mandarin och var gott till nästan allt. Hoppas och väntar på att hitta dem i Sverige. Kalamansin serverades lika mycket till maten som till dryck, exempelvis till deras egenproducerade rom, Tanduay.
All frukt smakar naturligtvis bättre i sitt hemland, pomelon har jag redan prisat, men även mangon, rambutan och durian.
Senaste kommentarer