Elsies päron

Ekologiskt & hållbart

Jag har en kategori som heter Ekologiskt & hållbart, som jag väldigt sällan kryssar i. Vet inte varför jag tog med den från början, tycker nog överlag inte att mina kategorier är så bra och har länge tänkt att städa upp bland dem. Vad jag menar är att välja ekologiskt och rättvisemärkt passar inte i vissa recept, utan det är ju det rätta valet i alla recept. Sen ska jag inte få det att låta som att det är det enda vi handlar för det är det verkligen inte, men försöker att välja det ofta.

Sen är jag väldigt förtjust i butiker som Ekostore, The house of fairtrade, IM och alla andra men det är främst för att det är trevliga butiker och det bästa är såklart att vi alla istället frågar efter och handlar produkterna i våra ”vanliga butiker” för att på ett sådant sätt öka efterfrågan, sortimetet och även förhoppningsvis få ner priserna en smula. Vi behöver få in det i vår vardag, i vårt dagliga tänk och det ska inte vara ett svårt val eller behöva kosta alltför mycket.

Att leva som man lär är väl alltid en känslig fråga, och alla får hitta sin nivå som känns bra. För alla bäckar små som gemensamt arbetar mot en förändring gör faktiskt skilland. Sen finns det eldsjälar, de vi imponeras av och önskar att vi hade lite mer av deras imponerande energi och välvilja. Min syster Maria är en sådan, och jag upphör aldrig att imponeras av hennes empati och ideella arbete. Du är så bra Maria, och världen behöver sådana som dig, tur att Ester redan är aktiv hon med.

En äldre bild på Maria och Ester ur tidningen Smålänningen.

 

Idag arbetar Maria med att utbilda fler Fairtrade ambasadörer så om någon befinner sig i Småland och känner peppen, den här  pågår idag och imorgon men det kommer fler kurser på fler ställen som man kan hoppa på. Av någon anledning så kan jag inte lägga in länken, men ni ser den här nedan, 

http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Kronobergs-lan/ABF-Kronoberg/Kurser-och-studiecirklar/Samhalle-politik-fackligt/Fairtrades-ambassadorsutbildning/

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.