Citronbröd fyllt med smör på vitlök och persilja.
- ½paket jäst
- 2.5dl ljummet vatten
- citronzest (rivet skal)
- en näve havregryn
- ½ msk salt
- ekologisk rapsolja
- vetemjlö (gärna special eller manitoba)
Smula sönder jästen, och lös upp med vattnet. Tillsätt zest, olja, havregryn och börja arbeta. Medans degkrokarna körs långsamt häller du i tillräckligt med vetemjöl tills degen ser fin ut och släpper från kanterna. Häll alltid i saltet sist för att göra degen mer elastisk. Låt jäsa minst en halvtimma. Skulle det komma någon brådskande lek eller sagostund när man tänkt baka ut brödet, så kan man köra degen några varv och låta jäsa upp igen. Forma degen till önskad form och låt jäsa minst 20 minuter igen. Pensla på rapsolja och strö över ev. smaksättning.
Här blandade jag smör, citron,persilja och vitlök som jag fyllde skurna fickor med, strösslade vallmofrön över och bakade av dem i en form.
Senaste kommentarer