Elsies päron

Västkustens Guld

Fredagens middag blev en av de fina fördelarna med att bo på Västkusten.
Färska räkor med en sallad på avokado, ruccola, oliver, rödlök och vinegrette. Agg, aioli och bröd fyllt med vitlök, vallmo, persilja & citron.

   

Citruszest ger mycket smak, och gott i bröd när det skall ätas som tillbehör till exempelvis skaldjur. Pensla på en god rapsolja för en smakrik skorpa.

 Citronbröd fyllt med smör på vitlök och persilja. 

  • ½paket jäst
  • 2.5dl ljummet vatten
  • citronzest (rivet skal)
  • en näve havregryn
  • ½ msk salt
  • ekologisk rapsolja
  • vetemjlö (gärna special eller manitoba)

Smula sönder jästen, och lös upp med vattnet. Tillsätt zest, olja, havregryn och börja arbeta. Medans degkrokarna körs långsamt häller du i  tillräckligt med vetemjöl tills degen ser fin ut och släpper från kanterna. Häll alltid i saltet sist för att göra degen mer elastisk. Låt jäsa minst en halvtimma. Skulle det komma någon brådskande lek eller sagostund när man tänkt baka ut brödet, så kan man köra degen några varv och låta jäsa upp igen. Forma degen till önskad form och låt jäsa minst 20 minuter igen. Pensla på rapsolja och strö över ev. smaksättning.  

Här blandade jag smör, citron,persilja och vitlök som jag fyllde skurna fickor med, strösslade vallmofrön över och bakade av dem i en form.  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.