God morgon på er!
Här kommer bilder och recept från ett himla kul svampjobb vi gjorde förra veckan. Återkommer till mer godbitar från det. Trevlig tisdag på er!
En god, smakrik och värmande svampsoppa. Vill man ha den ännu matigare så addera nudlar, strimlad biff, kyckling eller knäck ner ett ägg som får puttra med några minuter.
Klar svampsoppa med chili & salladslök, 4 port
- 600 g bruna champinjoner
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 knippe salladslökar, ca 5 st
- ½ gul lök
- 2 buljongtärningar (gärna höns)
- 1 citron, zest och juice
- 2 chili, (ex. röd och gul)
- 1 liter vatten
- 1 msk sesamolja (annan olja går bra, men blir inte fullt lika gott)
- salt & svartpeppar
Så här gör du:
- Skär all lök i skivor. Lägg undan hälften av salladslöken. Skär chilin i skivor, vill man ha det mildare så ta inte med kärnor och innerväggar.
- Låt lök, chili och zest (yttersta gula skalet på citronen) svettas i oljan. Det skall inte ta färg, bara bli glansigt. Späd med vatten och buljong. Lägg ner svampen, hel eller i bitar. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Strö över den sparade salladslöken och servera.
Senaste kommentarer