God morgon på er!
Här kommer dagens bak.
Om ni tycker att våra barn är rediga som är med och bakar och dylikt, nope! Det är enbart för att få äta och få stöka ner utan att mamma ballar ur. Om ni tycker att jag är redig som bakar och grejar med barnen, nope det är enbart för att sysselsätta dem så att de inte skall balla ur. Ett system som inte funkar jättebra för oss.
Vi bakar mycket smulpaj i olika varianter, en bra tålig kaka som man kan variera lite hur som. Vi brukar ta med av den frukt som finns i kylen, blanda en smuldeg som är god. Ingredienser och proportioner varierar lite men ungefär så här:
Äppelsmulpaj med jordnötter, ca 6 portioner
- 150- 200 g smör
- 2-3 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl havregryn
- 1 dl mjöl
- 2 dl jordnötter
- 5-7 äpplen
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär äpplen i bitar.
- Värm smöret lite så att det blir mjukt.
- Dutta lite papper i smöret och smörj en form.
- Blanda i havregryn, mjöl, vanilj- och strösocker i smöret.
- Lägg äpplen i formen och fördela smuldegen över. Strö över jordnötter (eller blanda in dem i smuldegen)
- Sätt in pajen i ugnen i ca 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och knaprig.
Glada bakbarn som lyckligt bakar och sjunger en sockerbagare. Sen hände något fruktansvärt, alldeles hemskt. Mamma bara tog kakan, tog den och ställde in den i ugnen. Bibbi var tröstlös ungefär ända tills den var klar och hon kunde fortsätta äta.
Ha,ha! Underbart!
Härliga bilder! Tack för att du delar med dig, inte bara av goa recept utan även av barn i alla former… ! Precis som livet är!