Elsies päron

Göra egna matkassar hos Mat.se

Det här med att slippa åka till mataffären och handla med två övertrötta barn, utan att mataffären istället kommer hem med kassarna till oss. Det är fint det!

Förra gången vi handlade så var det ungefär samma varor som vi brukar handla. Denna gång prövade vi att pussla ihop en egen matkasse, då man helt enkelt bara klickar på recept så läggs varorna i kundvagnen. Jag har ju inte riktigt annammat det här med färdiga matkkassar ännu.

Jag har liksom fått för mig att det blir en känsla av pekpinne och tvång i det hela, att någon säger till oss vad vi skall äta. Tänk om vi inte var sugna på just det?  Tänk om vi blir bortbjudna?  Tänk om vi inte orkar laga mat?

Sen förstår jag naturligtvis att man inte måste äta det just den dagen eller måste laga just den rätten. Fast då pajjar jag lite i hela upplägget, eller? Jag tänker att det finns ett tidsschema att hållla, nolltolerans i svinn och inte så mycket utrymme för kräsna barn?

Här har vi visserligen själva bestämt vilka recept det är…..så vi får se. Jag förblir skeptisk till motsatsen har bevisats och återkommer. Jag tror mest att det ligger i att jag är för lat för att följa recept, något jag verkligen vill råda bot på.

Vad säger ni? Har ni testat några färdiga menymatkassar?

Detta skall i alla fall bli ett gäng rätter, och först ut är Italienska köttbullar (som blev riktigt goda!)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Vi har oxå testat Coops men håller med om att menyerna inte var så roliga. Linas Matkasse tyckte vi var väldigt små portioner och de har inte ekologiskt. Ska absolut pröva att handla Mat.se nu. Tack för att du tar upp diskussionen.

    Anne

  2. Katja

    Tänkte precis skriva att kan tänka mig att testa bara om det fanns ekologisk variant! Trodde inte det fanns men tydligen så, ska kolla in det: )

  3. Mia

    Vi har haft coops ekologiska matkasse varannan vecka en månad nu. Mycket fina råvaror, speciellt färsk lax, kyckling och ryggbiff. Men de kunde jobbat lite mer på menyerna. Ett bottennapp var tex stekt falukorv med tacosås. Men även bra recept också. Nu var planen att vi skulle ta ICAs, men de har tydligen inte ekologiskt! Och inte linas matkasse heller. Dåligt tycker jag, detta kommer ju inte att öka den ekologiska konsumtionen när folk lämnar över sin konsumentmakt till de som levererar.