Elsies päron

Thank you Mr P!

Nu sitter vi på tåget tillbaka till Mariestad igen. Nöjda, mätta, fattiga och längtar så efter di där småkottarna så det är inte klokt. En mycket fin tu man hand helg har det varit. Ska berätta mer om den men här kommer först gårdagens middag som avnjöts uppe hos Poseidon nya granne, Mr P.

Och vem är Mr P. undrar man såklart. Det syftat på Pontus Fürstenberg som var en konstsamlare i Göteborg under 1800-talet.  Han byggde upp en imponerande konstsamling som han senare skänkte till Göteborgs konst- museum där man kan se dem i dag i det Fürstenbergska galleriet. Han gjorde även mycket för att hjälpa  lovande svenska konstnärer. En eldsjäl som  många verkar ha mycket att tacka för.

Och vi tackar för en mycket trevlig kväll Mr P, och för att du fick oss att ta oss ända upp till Götaplatsen. Ett ställe som tål att besökas lite oftare. Det liksom vilar ett koolt lugn där som inte riktigt går hand i hand med resten av avenyn. 

Här kommer maten där vi beställde två förrätter och två huvudrätter som man sedan delar, äter med händerna och plockar lite från varandras tallrikar. Man kunde även välja på några mellanrätter, och trots att det var en liten meny så kändes möjligheterna många.

Sammanfattningsvis kan vi säga god, prisvärd mat hos trevliga människor som tog väl hand om oss.  

Ovan ,Marinerad sotad Biff, paprika/jalapeno & caesardressing. Nedan, Ankrilette med timjan, crostini, körsbär & äppelkompott.

Ovan Fläsksida päron/ingefärsglaze, pak-soi kinakål och svamp i senapsbuljong . Nedan Flankstek ”Hoi Sin”, romansallad, majrova,senapsmajjo, pepparrot

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Zombie Trailer Park

    I used to be suggested this website through my cousin. I am not positive whether this post is written by way of him as no one else recognise such particular approximately my trouble. You are wonderful! Thanks!