Hepp igen!
Och här kommer dagens desserttips,
Chokladmousse med valnötter & flingsalt
- 2 dl vispgrädde
- 2 st äggulor
- 100 g mörk choklad
- 100 g grovt hackade valnötter
- lite flingsalt
- toppades med chokladströssel
- Smält chokladen i en skål i mikro eller vattenbad.
- Vispa grädden fluffigt men ej för hårt.
- Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen.
- Vänd sedan ner chokladsmet och valnötter i den vispade grädden.
- Smula ner flingsalt och fördela moussen i 4 portionskoppar.´
- Strö över lite strössel, och även flingsalt om man vill ha det saltare.
- Snabbt in i kylen och låt stelna, ca en timme.
Gjorde chokladmoussen till dessert nu ikväll. Supersmarrig och dessutom ovanligt snabb att tillaga. Kommer jag göra igen!
Gött mos Emma i Kärralund!
mmmmmmm cholad i alla dess former, jisses så gott!