Elsies päron

Puta Madre – röd sammet, 20-tal & en hyllning till den mexikanska bordellmamman

Buenas tardes compadres!

Igår var jag och min syster ute och åt på restaurangen med det spännande namnet Puta Madre, och den följande beskrivningen  – en hyllning till den mexikanska bordellmamman 1918.

De ligger på den trendtrånga Magasinsgatan 3, och snillerna som ligger bakom sammetskalaset är folket från gamla Grill del Mundo. Så underbart det är när kreativa personer kör på, vågar tro på sin ide och får det att funka. Man skulle kunna skriva massa saker om det här stället, men kort och gott så är det kul med annorlunda.

Jag har varit på väg hit länge, men det har liksom inte blivit av förens igår. Och med facit i hand så kanske inte dröjsmålet gjorde något. Tidigare har jag hört mycket positivt om stället, men lite varierande betyg på maten. Men nu hade de verkligen fått ordning på sitt mexikanska kök, i alla fall det som serverades på vårt bord.

När jag och Patrik reste runt i Mexico så överumplades vi av hur fantastisk god maten var där, och undrade mer och mer varför vi kastade bort så mycket energi i Sverige på att äta någon form av hittepå mexikansk? Viss försvenskar vi all importerad mat, men det känns som att den mexikanska kategorin leder.

Jag åt en riktigt god, pepprig tonfisk i form av,

Atun a la Veracruzana (252:-)
Halstrad tonfisk som rullats i svartpeppar och rosépeppar på en bädd av salsa Veracruzana gjord på rostade tomater, oliver, kapris och oregano. Serveras med camotepuré toppad med rostad majs.

Syster Maria åt, chili/paprika fylld med ost i form av,

Chiles Rellenos de Queso (194:-)
Ugnsbakad Chili Poblano fylld med queso Oaxaca, serveras på en bädd av salsa roja gjord på rostad tomat chili Guajillo, chili Pasilla, vitlök och silverlök. Toppad med crème fraische. För er som undrar så är Veracruz och Oaxaca städer i Mexico.

Ska jag nämna något negativt så var det möjligtvis att det var aningen för mörkt i lokalen, i alla fall vid vårt bord. Vår mat var god, fast vi såg inte så mycket av den. Kanske mest en matbloggares dilemma som sitter där med sin mobilkamera och vill fota lite utan att störa alla andra med blixt. Fast då får man låna bilder istället. De färgglada bilderna ovan kommer från självaste stylisten och är lånade från denna sida. De svartvida nedan kommer från hemsidan och diverse artiklar.

Jag skall inte säga så mycket mer än att hit tycker jag ni skall gå. Kanske boka in en tequilaprovning? Här sitter de nämligen på Nordens (tror jag det var?) största Tequila utbud.  Det satt ett sällskap bredvid oss och provade sig igenom en mängd olika varianter, och nej de slickade inte på några saltade händer och shottade 6:or….servitören suckade när jag lustigt frågade om det var så det gick till. Han var nog trött på att förklara att det även här fanns en hel värld av tradition och kunskap kring jordmån, lagring mm.

Fast skulle jag bli aningen överförfriskad här så tror jag att jag skulle blanda ihop lokalen med Twin Peaks Red Rum och leta efter dvärgar, Laura och Agent Cooper.

Hur som helst så tycker jag ni skall gå hit. Kolla in meny, hyllninar, nomineringar eller boka bord på deras hemsida här .

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magdalena

    Ååh! Det här kan vara en av världens bästa restauranger. Inte för att jag är särskilt kunnig men vi hade en fantastisk upplevelse strax innan nyår. Eftersom vi inte är några göteborgare har vi tyvärr inte förmånen att kunna besöka den så ofta som vi kanske skulle vilja. Pratar dock ofta om detta underbara ställe. Maten. Inredningen. Stämningen. O Servicen. Faaantastiskt.

    O så tycker jag att ni har en super bra blogg. Tack för inspiration. Texas chili har vi gjort massor med gånger och nu laddar jag för att få till en pulled pork snart. Keep up the good work!

    1. elsiesparon

      Hej Magdalena!
      Kunnig behöver man ju inte vara, det är upplevelsen som räknas:) Jag tycker oxå att den verkligen är kanon! Tack för pepp, och lycka till med the pulled pork. Ha det fint!