Alla fina meningar jag skriver om planering, förberedelser, lasagne i frysen…vissa dagar finns det varken reserver eller ork. Men då finns det faktiskt andra lösningar, exempelvis konserver i skafferiet. Idag fanns det varken tid eller ork, men en väldans massa hunger, så då fick det bli Tonfiskbulgur
En annan konserv som används flitigt hemma, som jag tycker är så bra, är Bönsallad med matvete. Blanda ut med sallad, rödlök, olja, citron och kryddor. Supersnabbt, gott och billigt.
Påminner om vår favoritsnabbmat här hemma – bulgursallad med stekt halloumi. Bulgursalladen kan man variera i all oändlighet, byt ut hälften mot quinoa eller mathavre, blanda med färska grönsaker som t ex paprika, tomat, babyspenat, ruccola, förvällda sockerärtor. Eller gör en lyxigare variant med oliver, soltorkade tomater, inlagda vitlöksklyftor och fetaost. Brukar göra en dressing på olivolja, massa citronsaft och italiensk salladskrydda. Till det steker vi halloumi vilket är ett superbra alternativ till kött.
à h så gott det lät!