Elsies päron

Äppelbullar med honung & nötter

Godmorgon!

Idag skall den hurtiga familjen gå på tur igen, fast denna gång i skärgården. Får se vart vi hamnar, det viktigaste för Elsie är att vi skall åka båt.
Trots att man vet att det inte är det smartaste så är det ju så kul att prata om de roliga sakerna man skall göra sen. Vi pratade om det igår och hon har varit redo för ombordstigning sen dess. Skulle gissa på ungefär 100 frågor nu på morgonen om vi skall åka nu.
Vad hon har fattat är att man åker inte förens man har packat mycket i väskor, de ska vara tunga.
Så hon har börjat stoppa ner allt hon ser. – Så mamma, nu kan vi åka nu är dom jättejätte tunga!
Sist vi var på stranden så hade vi med våra pass, springformar, tejp och bakpulver.

Här kommer dagens matsäcksbak, Äppelbullar med honung & nötter.

20120816-084308.jpgEtt sött bröd fyllt med godsaker som funkar att äta utan pålägg. I alla fall om man är brödtokig, för er andra kanske det är mer som väldigt tråkiga, träiga hälsomuffins? Fast då får ni väl äta dem med något gott pålägg i alla fall.
Äppelbullar med honung & nötter, ca 10st
25 g färsk jäst
3 dl fingerljummet vatten
½ dl flytande margarin/smält smör
1 dl rågflingor
½ dl vetekli
1 dl solroskärnor
1 dl valnötter
1/2 dl pumpafrön
1 tsk salt
2 rivna äpplen
½ dl honung
Ca 6 dl vetemjöl special
Gör så här
1. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Blanda ner margarin, salt, rågflingor, vetekli, frön, nötter och salt. Låt det svälla ca. 10 minuter.
2. Tillsätt äpplen, honung och vetemjölet. Arbeta degen ca. 5 minuter i maskin.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca. 30 min.
4. Sätt bakformar i en muffinsplåt. Fördela degen i formarna. Låt jäsa under bakduk i ytterliagre 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
5. Pensla bröden med vatten och strö över frön, nötter och vetekli.
6. Grädda mitt i ugnen i högst 15 minuter.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.