Dagens desserttips, Fyllda chokladmuffins på en vallmodressad fruktsallad. Man behöver naturligtvis inte söta en fruktsallad, men om man vill så kan man göra så här.
Vallmodressad fruktsallad
Här var det banan och två sorters melon som skars i bitar.
Vallmolag:
- 1 1/4 dl strösocker
- 1 1/4 dl vatten
- 1/2 vaniljstång
- 2 msk vallmofrön
- Blanda socker och vatten i en liten kastrull.
- Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg i frön och stång i kastrullen.
- Låt lagen koka upp så att sockret smälter. Ställ den att kallna.
- Ta upp vaniljstången, blanda ner vallmofröna och häll lagen i fruktblandningen.
Muffins med vaniljfyllning
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl mild naturell yoghurt eller kesella
- 50 g smält smör
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
Fyllning
- 1 dl kesella vanilj
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner yoghurt och smör.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner det i smeten.
- Klicka smeten i 20 små formar (här användes dubbla för att få lite extra stöd) på en plåt (för 20 muffins). Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Låt dem kallna.
- Fyllning: Fyll en spritspåse med kesella och sprtisa in i muffinsen. Har ni ingen sprits så fungerar det lika bra med en plastpåse där man klipper ett litet hål i kanten.
- Sikta över florsocker.
Senaste kommentarer