Här har det slarvats vill jag lova, dåligt med uppdatering. Har massa ursäkter och anledningar, men det är inte lika kul att läsa om, även om det är rätt spännande, men får bli en annan dag. Istället kompenserar vi torkan och öser på med middags och lunchtips från flera dagar.
Färsk laxfilé med, med, med färskpotatis! Nej, inte svensk, ja den har rest för långt, men med smör på så smakar den ändå himelsk sommar.
Elsie har blivit lite viktig och äter helst bara med gaffel. Jag vill helst sätta skidglasögon på henne, men sitter istället nervöst brevid och parerar hennes utsvängningar.
Hel ugnsbakad kyckling och rostad färskpotatis. Som jag nämnt tidigare så blir verkligen kycklingen saftigare så här, även om man väljer de magra delarna. Denna gneds in med olivolja,vitlök, timjan,oregano, salt och peppar. Bakades ca 1.5h i 175 grader.
Potatisen rostades tills de fått fin färg. Tomater och rödlök slängdes in i slutet av ugnstiden, så att de inte blir helt mos. Kycklingen plockades ner och alltsammans blandades ihop med en sallad på avokado, romansallad & gurka. Serverades med en kall sås smaksatt med parmesan.
Elsie har även haft besök av sina koola kusiner, som hon helst inte släpper med blicken överhuvudtaget. Är mycket imponerad. Här på picknick i slottskogen, smaskandes på defekta knäckmuffins med råsocker och havregryn.
Slutligen en gran finale med snabbmakaroner och kokt korv!
Tillsätt gärna några skvättar citronjuice till vattnet, och låt vattnet koka ganska länge innan ni vänder ner makaronerna……nä, lur…
Den där kycklingen måste jag testa omgående verkar ju hur gott somhelst.