Elsies päron

Mangomousse med vit choklad & fruktsallad

Goddag! Nu börjar vi baklänges med gårdagens dessert som blev,

Mangomousse med vit choklad & fruktsallad

En snabb, enkel variant av mousse som tål att varieras på många sätt, här användes

  • 200 g mangopure
  • 2 dl grädde
  • 200 g vit choklad
  • fruktsallad – mango, ananas,kiwi

Vispa grädden ganska hårt och blanda sedan ner mangopuré.

Hacka chokladen och smält försiktigt över vattenbad eller i mikron. Jag tycker att det är bäst i mikron på låg värme en liten stund för att sedan röra ut de sista klumparna. Blanda försiktigt ner chokladen i grädden.

Fördela i portionsglas och låt stå i kylen tills de stelnat.

Hacka ihop en fruktsallad i ganska småbitar, här användes mango, ananas och kiwi. Vill man addera något till frukten så blanda ner lite citronzest, lite nötter eller kanske lite likör. Här blandades finriven vit choklad ner bland frukten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.