Elsies päron

Färgglad lördag

Hej lördag så fint att du kom!

Det här är en bra helg, av flera anledningar.

Ska återkomma till den ena senare, och den andra är att idag checkas det in på hotell, det skall ätas mat på restaurang och det skall sovas utan matningar, barnskrik och blöjbyten. Hotellfrukosten skall pågå i timmar med något smaskigt i ena näven och GP i den andra. Sen kanske en liten vilostund efter frukosten, tänker bli sådär tröttsamt mätt så man får nog sova lite till då.

Den tredje kanske inte är lika ovanlig, men jag har en sådan förälskelse i tulpaner för tillfället och kan tydligen inte sluta fota de vackra jag fick av Patrik till min födelsedag.

Den här lilla mini,minisemestern (en natt?) är så efterlängtad, mest för att den egentligen var planerad till i våras, men så köpte vi nytt boende, alla dessa lopp som skulle springas, försäljning av vår gamla lägenhet, flytt till nya, graviditet,sjukskrivning och sen lilla Bibbi. Så äntligen.

Jag är helt övertygad om att det kommer bli fint, gott och romantiskt. Jag är också övertygad om att  vi kommer vakna i ottan och att samtalen kommer handla om..våra barn – Och då när Elsie sa så här så gjorde Bibbi världens roligaste min, vänta jag har det på kort. Asså kolla vad sött!

 

Sist vi var ute och åt finmiddag var en helt magisk kväll. Fördelarna med att inte göra det så ofta är dels att man kan fläska på lite och dels att man inte är så kräsen. Då var vi på Thörnströms Kök, precis innan de fick sin välförtjänta stjärna i Guide Michelin. En iskall januarikväll förra året som inleddes med strömavbrott i hela Thörnströmskvarteret. Helt svart ute, men upptänt med sterarinljud i hela restaurangen. Trots att de stressat fortfarande inte visste om de skulle kunna köra kvällen, om strömmen skulle komma tillbaka eller om alla deras dyra råvaror i kylar och frysar skulle förstöras, så kom vi in till den mest välkomnande atmosfär.

En gasolbrännare hade monterats upp i baren för att värma välkomstdrinken. Alla gäster fick slå sig ner i djupa skinnfåtöljer med en varm äppel&rom drink serverad i en stor cognacskupa. Så istället för en irriterande ovisshet, ett varmt välkomnande. Eftersom strömmen dröjde så började personalen med vårt godkännande att boka om oss till andra restauranger. Så precis när vi var på väg mot Restaurang Kock och Vin så kom strömmen tillbaka och vi fick sätta oss till bords. Proffsigt Herr och Fru Thörnström! Sen var det ju rätt gott ock.

Den varma drinken låg som inspiration till den som jag sen använde som välkomstdrink på jobbet. Den hittar ni här. Kanske kan vara något värmande efter en långpromenad idag, termometern visar på 15 minus här. 

Hoppas ni har en fin helg!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Monica

    Skriv din kommentar här!
    Vilken härlig blogg du har…goda recept och snygga bilder.
    Allt gott till dig och din familj 🙂