Ingredienser
50 g smör
1 dl socker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
Glasyr
200 g ljus choklad (eller mörk, eller vit eller smaksatt, eller ena ändan vit och andra mörk, eller….
25 g kokosfett
Blanda smör, socker och grädde i en kastrull och koka i 5 minuter. Tillsätt kokosflingorna. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och låt stå kallt. Skär ut i små bitar, som kan bevaras i den formen eller formas efter önskemål.
Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper.
Dekorera gärna bitarna med något så ser de bra mycket festligare ut. Det kan vara lite kokos innan chokladen stelnat, eller strössel, dekorationskulor mm. Eller låt dem stelna och ”skvätt” lite med smältchoklad i en annan nyans. Exempelvis smält vit choklad, doppa en gaffel i chokladen och skvätt några sträck. Vad gäller dekoration tycker jag oftare att det blir bättre när man gör det lite slarvigt, än när man försöker göra det med precision.
Det här är jättebra recept med flera möjligheter. Jag bara måste testa den!
Bounty mmmmmm japp ingredienser är inhandlade så absolut dessa skall göras, kram
Mums så gott, skickar ofta iväg dina tips på snask till andra.. Fortsätt gärna blanda högt (d v s nyttigt) med lågt (onyttigt). Man behöver båda. God jul på er!
MUMS!
Jag älskar att fixa julgodis m.m. så dessa ska absolut testas=)
Kanske kan hinnas med inför lördagens åttaårskalas här hemma…
Trevlig kväll!
Helen.HUSnrNIO